"Als ik uit mijn werk kom maken Ann en ik altijd even een praatje" - Kamers met Aandacht Menu

“Als ik uit mijn werk kom maken Ann en ik altijd even een praatje”

Afbeelding
Foto: Shutterstock

Kamers met Aandacht

25 jul. 2023, 11:17 deMaas&Waler.nl

DRUTEN – Wil je graag iets doen aan de woningnood onder jongeren, en heb je een mooie kamer over? Dan kun je die tijdelijk verhuren via Kamers met Aandacht. Ook in Druten worden kamers ‘met aandacht’ gezocht. Voor jongeren die thuis geen vangnet hebben en die hulp krijgen van een (jeugd)zorgorganisatie, is op kamers gaan een hele stap. Dan biedt Kamers met Aandacht een oplossing. Het is de verhuur van een kamer, maar dan met iets meer aandacht voor elkaar.

Seth Hoogstraaten (18) had veel problemen met zijn ouders en verliet vier maanden geleden het ouderlijk huis. ‘Ik zit nog in een coachingstraject van het wijkteam. Zij hebben me aan deze kamer geholpen’, vertelt hij. ‘Nu woon ik bij Ann in Nijmegen en dat bevalt prima. Als ik uit mijn werk kom maken Ann en ik altijd even een praatje. Af en toe eten we ook samen. Zo leer ik hoe het is om zelfstandig te wonen en alles zelf te regelen. Het lukt me vrij goed om op eigen benen te staan. Ik begin er al aan te wennen’, zegt Seth lachend. 

Ann van Rijn (82) heeft nog nooit eerder een kamer verhuurd. ‘Ik las over de enorme woningnood onder jongeren die een beetje tussen wal en schip dreigen te vallen. Dus heb ik me aangemeld bij Kamers met Aandacht. En dat bevalt prima. Seth gaat grotendeels zijn eigen gang. Ik heb hem geleerd hoe hij de wasmachine gebruikt en meer van die praktische dingen. Verder hoef ik eigenlijk niet zoveel rekening met hem te houden. Maar soms is het goed dat ik er voor hem ben. Iedereen heeft iemand nodig om af en toe op terug te vallen.’

De verhuur via Kamers met Aandacht vindt plaats voor bepaalde tijd. Het huurrecht is niet van toepassing, dus na die termijn komt de kamer gegarandeerd weer vrij. Op dinsdag 8 augustus is er van 19.00 tot 20.00 uur een online informatiebijeenkomst. Aanmelden voor de bijeenkomst en/of meer informatie over het verhuren van een kamer, zie kamersmetaandacht.nl