Menu

Buurtvrienden

Geen kamer maar wel aandacht?

“We hebben afgesproken dat we eerst appen, zodat we niet onverwacht bij elkaar voor de deur staan” (Marja – buurtvriend)

Niet iedereen die een kamer met aandacht verhuurt kan ook ondersteuning bieden. Daarom zijn we ook op zoek naar ‘buurtvrienden’, mensen die een steunfiguur willen zijn voor een jongere in de buurt.

Een buurtvriend kan een volwassen huisgenoot zijn of een betrokken buurtbewoner. Het is iemand aan wie een jongere kan vragen hoe lang aardappels moeten koken. Of om hulp kan vragen als ze ergens staan met een lekke band. Verder houdt de buurtvriend een oogje in het zeil en trekt indien nodig bij de betrokken begeleider aan de bel.

Een vrijwilligerscontract

Nadat u zich heeft aangemeld komt de coördinator eenmalig langs voor een kennismakingsgesprek. Dit is nodig om te komen tot een goede match tussen uw ondersteuningsaanbod en de behoefte van de jongere. De betrokken jeugdhulporganisatie stelt samen met u een vrijwilligerscontract op, zodat u en de jongere weten wat er verwacht wordt.

Voor de veiligheid van onze jongeren vragen wij van u een Verklaring Omtrent Gedrag. De kosten hiervoor worden natuurlijk door ons vergoed.

Aanmelden als buurtvriend

Heeft u geen kamer beschikbaar maar wilt u wel een steunfiguur zijn voor een jongere bij u uit de buurt, dan kunt u zich hier aanmelden als buurtvriend.