Student gezocht - Kamers met Aandacht Menu

Student gezocht

Samenwerking Kamers met Aandacht met DUWO

Studentenhuisvester DUWO en Kamers met Aandacht zoeken studenten in Den Haag en Delft die een medebewoner in hun studentencomplex wat informele steun willen bieden.

Voel jij je aangesproken en wil (en kun) je naast je studie en het studentenleven iets betekenen voor iemand in je directe woonomgeving? Dan zijn Kamers met Aandacht en DUWO op zoek naar jou! Tenminste als je in een studentencomplex in Den Haag of in Delft woont. Wij zoeken vijf maatschappelijk betrokken studenten die wat informele steun aan een andere bewoner in hun complex willen bieden.

In het studentencomplex waar je woont, word je gekoppeld aan een huisgenoot. Jonge studenten die om uiteenlopende redenen een beetje extra aandacht kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze zelf geen sociaal vangnet hebben. Voor hen is de stap om op eigen benen te staan soms net te groot. Met een klein beetje informele hulp lukt het ze wél om zelfstandig te wonen én hun studie goed te doorlopen.

Bij de ondersteuning kan het gaan om bijvoorbeeld af en toe samen koken en eten, samen sporten of helpen bij administratie. Of om praktische dingen als een stageplek zoeken. Of alleen om het bieden van een luisterend oor. In het algemeen help je een veilige en zelfstandige woonomgeving te bieden. Je houdt een beetje een oogje in het zeil en checkt een paar keer per week hoe het gaat en of je ergens bij kunt helpen. Kamers met Aandacht blijft de hele huurperiode betrokken en maakt afspraken over de soort hulp en contact. Ook krijgt de student  begeleiding vanuit een betrokken jeugdhulporganisatie. Er is dus altijd iemand om op terug te vallen.

Ben jij de student die wij zoeken, laat dan je gegevens achter via het reactieformulier op deze pagina o.v.v. student gezocht. Wij nemen z.s.m. contact met je op.