Een Kamer met Aandacht - Kamers met Aandacht Menu

Een Kamer met Aandacht

Woon je in een koop- of huurwoning, heb je een vrijstaande kamer in huis en overweeg je dit te verhuren? Dan kan dat een Kamer met Aandacht worden. Het hoeft helemaal geen grote kamer te zijn. Ook is een eigen toilet of keuken niet noodzakelijk.

Een steuntje in de rug

De aandacht die je aan de jongere wilt geven kan variëren van samen een kopje koffie drinken, af en toe samen koken en/of eten tot helpen met bijvoorbeeld de administratie. De jongere kan op zijn/haar beurt jou helpen met kleine klusjes in huis, een boodschapje doen of de hond uitlaten.

Betaalbare woonruimte

Belangrijk is dat de Kamer met Aandacht voor de jongere betaalbaar is. Een voorwaarde is daarom dat je huurprijs in ieder geval niet hoger is dan het bedrag dat wordt geadviseerd door de landelijke huurcommissie (www.huurcommissie.nl) waarbij wij een maximum hanteren van 450 euro.

Ook in huurwoningen

Ook als je zelf een woning huurt, kun je toestemming krijgen om mee te doen, zonder dat je je huurtoeslag kwijt raakt. We vertellen je hier graag meer over tijdens onze maandelijkse online informatiebijeenkomsten. Klik hier voor data en aanmelden.

Ruimte vrij, huisgenoot erbij