Sponsoren - Kamers met Aandacht Menu

Sponsoren

Help jij meebouwen aan onze Tuinkamers met Aandacht?

Tien jaar geleden had nog bijna niemand gehoord van tiny houses en nu zie je ze in woonbladen, tv-programma’s en op Pinterest. Een mini huisje voorzien van alle gemakken. Onze jongeren zien zichzelf wel wonen in zo’n tiny house, het liefst bij iemand in de tuin zodat er altijd iemand in de buurt is waar ze op terug kunnen vallen.

Daarom zijn wij in 2021 begonnen met een nieuw project ‘Tuinkamers met Aandacht’. We starten met de aanschaf en afbouw van 5 tiny houses voor jongeren die uitstromen uit de jeugdzorg.

Financiering

Kamers met Aandacht heeft 5 tiny houses kunnen kopen dankzij de financiering van Kansfonds, Stichting Doen en FNO. De financiering voor het laten afbouwen van de eerste Tuinkamer met Aandacht is mogelijk gemaakt door het WHAM fonds, Elise Mathilde, Janivo Stichting, Stichting het R.C. het Maagdenhuis en een bijdrage van gemeente Vijfheerenlanden. De woonunit wordt duurzaam gebouwd, geplaatst en onderhouden. Dit doen wij in samenwerking met het UW. In het kader van activeringstrajecten zorgen we samen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De tiny houses worden, wanneer zij klaar zijn, kosteloos aangesloten op de NUTS voorzieningen dankzij de BAM. Van de gemeente Utrecht hebben we toestemming gekregen om twee huisjes te plaatsen bij particulieren in de tuin. Met gemeente Vijfheerenlanden starten we een wervingstraject voor vrije tuinen voor de overige drie tiny houses.

Huiseigenaren bij wie wij de woonunit plaatsen ontvangen, naast een vergoeding voor water en elektra, een kleine vergoeding voor hun ruimte en aandacht. De rest van de betaalde huursom wordt gereserveerd voor het afbetalen, onderhoud en (ver)plaatsen van de woonunit. Net als bij iedere kamer met aandacht biedt de verhuurder informele steun aan de jongeren.

Wij zoeken sponsoren voor de afbouw van de 2e Tuinkamer. Een woonunit waar één van onze jongeren zelfstandig kan wonen. Niet een kamer met aandacht, maar een tuinkamer met aandacht.

Bedrijven met een Social Return (SROI) opgave bij de gemeente Utrecht mogen het geïnvesteerde bedrag inzetten als invulling van hun SROI. Zie ook onze sponsorpagina voor bedrijven.

Kamers met Aandacht heeft een ANBI status waardoor particulieren en bedrijven hun gift kunnen aftrekken van hun belasting én Kamers met Aandacht is een Erkend Goed Doel met een CBF keurmerk. Zo weten sponsoren dat onze stichting verantwoord met donaties omgaat.

Help mee

Wil je ook een bijdrage leveren aan ons project Tuinkamers met Aandacht? Dat kan! Via onderstaand formulier kun je eenvoudig een financieel steentje bijdragen. Alvast bedankt.

Doneer hier jouw bouwstenen

€1,517 van €13,560 opgehaald
Persoonlijke info

Totaalbedrag: €10.00