Stille week aftelkalender - Kamers met Aandacht Menu

Stille week aftelkalender

Hoe fijn is het om tegen iemand te kunnen zeggen: alles komt goed! Woorden van troost en hoop voor iemand die net zijn land is ontvlucht, geen dak boven zijn hoofd heeft of het gevoel heeft dat niemand in hem of haar gelooft.

The Passion 2022

Tijdens The Passion 2022 staan de woorden ‘Alles komt goed?!’ centraal. Dit jaarlijkse evenement, dat op witte donderdag wordt uitgezonden, is een productie van KRO-NCRV in samenwerking met gemeente Doetinchem, Protestantse Kerk in Nederland en Kansfonds.

Jaarlijks zien miljoenen Nederlanders in aanloop naar Pasen dat er een nieuw begin mogelijk is. Een krachtige boodschap in een tijd waar hoop en veiligheid geen vanzelfsprekendheden zijn.

Nederland geeft thuis

Het is hartverwarmend om te zien dat deze weken zoveel Nederlanders zich inzetten voor veilige opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Voor hoofdsponsor Kansfonds is ‘thuis geven’ altijd al een belangrijk onderwerp. En de reden waarom Kansfonds, zowel tijdens The Passion als in het tv-programma ‘Nederland geeft thuis’, o.a. aandacht vestigt op landelijke initiatieven zoals Kamers met Aandacht. Want een veilige plek is helaas ook niet vanzelfsprekend voor jongvolwassenen die vanuit jeugdhulpverlening, maatschappelijke opvang of een AZC op eigen benen moeten staan.

Daarom roepen we iedereen in Nederland op: laten we samen thuis geven! Net zo lang tot iedereen een dak boven zijn hoofd heeft. In de week voor Pasen staan we daarom stil bij wat ‘thuis voelen’ en ‘thuis geven’ betekent. Doet u met ons mee? Klik op onderstaande afbeelding om de hele aftelkalender te openen.

Een huisgenoot voor even,
een ervaring voor het leven

Heb jij thuis een kamer over? 
Volg je hart, vul je huis

Meer informatie