Unieke kans voor starters: een betaalbare woning! - Kamers met Aandacht Menu

Unieke kans voor starters: een betaalbare woning!

Hebben wij jouw aandacht? Mooi! Kamers met Aandacht biedt namelijk een unieke kans voor een startend stel op de woningmarkt.

Unieke kans voor starters

Wij krijgen binnenkort een huurwoning tot de beschikking waar een leuk en maatschappelijk betrokken koppel kan wonen, samen met één of twee jongeren van Kamers met Aandacht.

Wat bieden wij?

  • Een leuke gezinswoning tussen de 80 en 110 m2 (Escamp of Schilderswijk)
  • Ruime woonkamer
  • Ruime slaapkamer
  • Mooie badkamer (gedeeld)
  • Keuken (gedeeld)
  • Huurcontract voor 2 jaar waarbij de huurprijs € 800,- per maand bedraagt (excl. gas, water, elektra en gemeentelijke belastingen).

Nieuwsgierig? Bekijk in dit filmpje de woning

Wat vragen wij?

Jullie delen de woning met één of twee jongeren volgens het concept van Kamers met Aandacht. Het gaat om jongeren die zelf geen sociaal vangnet hebben, doordat ze in een leefgroep of pleeggezin hebben gewoond. Ze zijn toe aan zelfstandigheid, maar de stap op eigen benen is soms net te groot. Met een klein beetje van jullie informele hulp lukt het ze wél om zelfstandig overeind blijven.  

Als medebewoner help je de jongere door een veilige en zelfstandige woonplek te bieden en daarbij houden jullie een oogje in het zeil. Andersom kan de jongere ook een handje helpen. Door bijvoorbeeld een boodschap te doen. Met elkaar maken we een aantal huisregels die jullie met elkaar wenselijk vinden. De jongere blijft begeleiding krijgen vanuit de betrokken jeugdhulporganisatie. Ook Kamers met Aandacht blijft de gehele huurperiode betrokken. Er is dus altijd iemand om op terug te vallen.

Voorafgaand is er een screeningsgesprek met Miranda van der Deijl, regio-coördinator van Kamers met Aandacht. Daarnaast is een VOG van jullie nodig.

Hebben we een match?

Zijn jullie op zoek naar woonruimte én willen jullie graag iets betekenen voor een ander? Dan is deze vorm van woningdelen iets voor jullie! Je kunt je interesse voor (datum) kenbaar maken per mail via miranda@kamersmetaandacht.nl. Miranda selecteert op basis van motivatie. Zij gaat vervolgens met jullie in gesprek en kijkt welke jongeren passen in jullie mini-wooncommunity.

Meer informatie?

Kijk op https://kamersmetaandacht.nl/online-informatiebijeenkomst/