Werkwijze - Kamers met Aandacht Menu

Werkwijze

Kamers met Aandacht maakt de match voor jou

Als verhuurder bepaal je zelf hoeveel ‘aandacht’ je wilt bieden. Samen met de coördinator bespreek je op welke wijze dit gebeurt. Misschien vind je het gezellig als een jongere af en toe mee eet? Lijkt het je leuk om samen te sporten? Of help je liever met de administratie? Jongeren zijn op hun beurt bereid om een wederdienst te doen. Bijvoorbeeld een klusje in huis, even oppassen, de hond uitlaten of boodschappen halen. Zo ontstaat er voor beiden een win-win situatie. 

Neem contact op

Nadat je je kamer hebt aangemeld komt de coördinator langs voor een bezichtiging en een kennismakingsgesprek met jou en eventuele huisgenoten. Dit is nodig om te komen tot een goede ‘match’ tussen jouw situatie en de behoefte van de jongere. Als er een match is gemaakt dan komt de coördinator samen met jongere en zijn/haar begeleider kennismaken. Ook worden er afspraken gemaakt over waar de jongere terecht kan mocht het wonen op uw Kamer met Aandacht niet goed gaan.

Voor de veiligheid van onze jongeren vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag van iedereen die ‘aandacht’ biedt. De kosten hiervoor worden natuurlijk door ons vergoed.

Aanmelden verhuurder

Je staat er nooit alleen voor

Kamers met Aandacht werkt met tijdelijke huurcontracten van minimaal 1 en maximaal 5 jaar. Deze is gekoppeld aan een begeleidingsovereenkomst voor de jongere en een vrijwilligersovereenkomst met de verhuurder. De begeleider van de jongere komt (de eerste 6 maanden) minimaal 1x per week op bezoek en is jullie eerste aanspreekpunt. Daarnaast kunnen verhuurders ondersteuning krijgen vanuit Kamers met Aandacht en elkaar ontmoeten. 

Aanmelden van een jongere

Aangesloten (jeugd)zorgorganisaties kunnen jongeren hier aanmelden.

Aanmelden jongere