1e Studentenhuis - Kamers met Aandacht Menu

1e Studentenhuis

Eerste Studentenhuis met Aandacht in Utrecht

Woningcorporatie Mitros is in samenwerking met Stichting Kamers met Aandacht een kleinschalig gemengd wonen project gestart, voor jongeren die uitstromen uit de jeugdzorg. 

Uitstroom stagneert door Corona crisis

Kamers met Aandacht werft en bemiddelt sinds vorig jaar kamers bij particulieren waar naast ambulante begeleiding ook informele steun aanwezig is van een huisgenoot of betrokken buren. Sinds de Corona crisis blijven de aanmeldingen van particuliere huizenbezitters uit. Hierop heeft Mitros besloten op deze wijze bij te dragen aan het huisvesten van kwetsbare jongeren. Het project start als een pilot van een jaar en zal bij succes worden verlengd. 

Samen zorgen voor zelfstandigheid

In de wijk Lunetten gaan drie steunende studenten samenwonen met twee jongeren die nog wat aandacht nodig hebben. De jongeren krijgen wekelijks ambulante begeleiding van een zorgorganisatie. Van de steunende studenten wordt verwacht dat zij fungeren als vraagbaak en zich inzetten voor “community building”. Zij krijgen hierbij advies en ondersteuning vanuit Kamers met Aandacht. Deelnemende Social Work studenten van de Hogeschool Utrecht mogen hun deelname gebruiken als onderdeel van hun praktijkuren. 

Met dank aan Emmaus Haarzuilens. Zij heeft een snelle start van het project mogelijk gemaakt door de gezamenlijke eetkeuken gratis te voorzien van meubels en apparatuur.