Jongeren - Kamers met Aandacht Menu

Jongeren

Wil jij een Kamer met Aandacht?

Ben jij tussen de 18 en 23 jaar, wil je graag zelfstandig wonen en krijg je hulp van een (jeugd)zorgorganisatie? Dan is Kamers met Aandacht misschien wel wat voor jou!
Hieronder kun je zien of jouw gemeente aangesloten is bij Kamers met Aandacht.

Klik op onderstaand button voor het overzicht aangesloten gemeenten:

Aangesloten gemeentes


Past een Kamer met Aandacht bij jou?

Voorlichting-jongeren-2

Welke verhuurafspraken zijn er?

Als je gebruik maakt van een Kamer met Aandacht dan is het wel belangrijk dat jij je houdt aan de afspraken in het begeleidingscontract. Dit houdt in ieder geval in dat je een dagbesteding hebt, zelf de huur betaalt en begeleiding accepteert zo lang jouw begeleider en de verhuurder dit nodig vinden.

Je huurprijs is afhankelijk van de grootte van je kamer en ook overige verhuurafspraken kunnen per kamer verschillen. Zo mag je van sommige verhuurders geen huisdieren of is binnen roken niet toegestaan. Ook mag je geen verslaving of psychische problemen hebben die je dagelijks functioneren belemmert.

De periode dat je de kamer mag huren varieert van 1 jaar tot 5 jaar. Door je meteen in te schrijven bij WoningNet en SSH, is de kans groter dat je na deze periode helemaal zelfstandig kunt wonen.

Wil je graag op een studentenkamer wonen met ondersteuning van een studentenmaatje? Kijk dan eens op de website van SSH.

Meer informatie over wonen in een woongroep en meebouwen aan een community vind je op de website van Socius wonen.

Aanmelden jongere

De betrokken (jeugd)zorgorganisatie kan jou hier aanmelden voor Kamers met Aandacht. Zodra er een passende kamer gevonden is, nemen wij contact met je op. Dit kan best even duren, want er is een groot tekort aan kamers.

Meld je hier aan