Bewoners coach Lunetten gezocht - Kamers met Aandacht Menu

Bewoners coach Lunetten gezocht

Ben je op zoek naar een kamer in Utrecht, ben je een mensenmens en lijkt het jou leuk om jongeren (tussen de 18 en 23 jaar) een steuntje in de rug te bieden? 

Kamers met Aandacht faciliteert kleinschalig gemengd wonen projecten, voor jongeren die uitstromen uit de jeugdzorg of maatschappelijk opvang.  In de wijk Lunetten wonen in een studentenhuis drie steunende studenten samen met twee jongeren die nog wat aandacht nodig hebben. Zowel meiden als jongens, die zich minimaal 1 jaar willen verbinden aan het project, kunnen reageren. 

Taken 

Als bewoners coach wordt er van je verwacht dat je fungeert als vraagbaak en dat je je in zet voor “community building”. Je draagt bij aan een veilig, prettig en stabiel huisklimaat. Je bent ongeveer 4 uur per week beschikbaar om de jongeren te ondersteunen in specifieke activiteiten. Activiteiten kunnen zijn een spelletje doen, samen koken, etc.   

Daarnaast heb je 1 uur per week overleg met de andere twee bewoners coaches over het verloop van je ondersteuning en jullie onderlinge samenwerking. Jullie stemmen je aanwezigheid onderling zo af dat er bijvoorbeeld altijd iemand aanwezig is en dat de support op een prettige manier verdeeld wordt. Je bent stevig genoeg om huisgenoten aan te spreken op de opgestelde huisregels en trekt tijdig aan de bel bij de zorgorganisatie als je je zorgen maakt. De jongeren krijgen nog wekelijks ambulante begeleiding van een zorgorganisatie. 

De overlegstructuur met Kamers met Aandacht is om dit moment ongeveer een maal per maand. Op het moment dat daar aanleiding toe is -bijv. instroom van nieuwe dragende bewoners -is er frequenter contact -bijv. wekelijks-. Er is na 6 maanden een individuele tussenevaluatie. 

Behalve het opdoen van een bijzondere ervaring (goed voor je CV) mogen bewoners coaches die Social Work student zijn, hun deelname ook inzetten voor hun vrij in te vullen profileringspunten. 

De woning 

Naast 5 slaapkamers, zijn er twee badkamers en een gemeenschappelijke leefkeuken. De kamer komt vrij op 1-2-2022, is ca 15 M2 groot en kost ca €364 incl. stook- en servicekosten. Je huurcontract is eerst voor 1 jaar en wordt daarna bij goed functioneren na de eindevaluatie omgezet naar onbepaalde tijd. 

Profiel 

Word jij bij het lezen van de tekst enthousiast, ben jij een student tussen de 20 en 25 jaar met minstens één jaar zelfstandige woonervaring? Ben jij:
– oplossingsgericht; 
– communicatief vaardig; 
– sociaal; 
– initiatiefnemer; 
– positieve ingesteld;
– en heb je affiniteit met de doelgroep?
Dan is deze functie en kamer echt iets voor jou!

 
Solliciteren

Herken je jezelf in dit profiel? Stuur een motivatiebrief/video voor 31-12-2021 met CV naar lein@kamersmetaandacht.nl. De gesprekken vinden plaats op 5 en 6 januari 2022.  

Vragen? Kijk voor meer informatie op kamersmetaandacht.nl of bel/app met Sabine Meulenbeld op nr 06-42571712. 

Bewoners coach Lunetten