Huizen met Aandacht - Kamers met Aandacht Menu

Huizen met Aandacht

In Utrecht staan twee huizen met Aandacht. In 2020 is woningcorporatie Mitros samen met Kamers met Aandacht een kleinschalig wonen project gestart, voor jongeren die uitstromen uit de Jeugdzorg. Met groot succes.

In de wijk Lunetten wonen drie steunende studenten samen met twee jongeren die nog wat aandacht nodig hebben. De jongeren krijgen wekelijks ambulante begeleiding van een zorgorganisatie. De steunende studenten fungeren als vraagbaak en zetten zich in voor “community building”. Zij krijgen hierbij advies en ondersteuning vanuit Kamers met Aandacht. Deelnemende Social Work studenten van de Hogeschool Utrecht mogen hun deelname gebruiken als onderdeel van hun praktijkuren.

Op onze tweede locatie, in de wijk Oudwijk, wonen drie bewonerscoaches in gelijkwaardigheid samen met twee jongeren die als alleenstaande minderjarige asielzoeker naar Nederland zijn gekomen en nog wat aandacht nodig hebben richting zelfstandigheid. 

Heeft jouw woningcorporatie of vastgoedonderneming interesse in een soortgelijke samenwerking met Kamers met Aandacht? Kijk dan op onze pagina voor woningcorporaties voor meer informatie. Of laat het ons weten via info@kamersmetaandacht.nl. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je!

Bewoners coach Lunetten