Kamer verhuren - Kamers met Aandacht Menu

Kamer verhuren

Informatie voor verhuurders

Iedereen kan een Kamer met Aandacht bieden én iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Er kunnen Kamers met Aandacht worden gerealiseerd bij gezinnen of alleenstaanden, maar ook in studentenhuizen, gastenverblijven of woongroepen. Ook als je zelf een woning huurt, kun je toestemming krijgen om mee te doen, zonder dat je je huurtoeslag kwijt raakt.

Kamer met Aandacht

Heb je een vrijstaande kamer in huis en overweeg je dit te verhuren? Het hoeft helemaal geen grote kamer te zijn. Ook is een eigen toilet of keuken niet noodzakelijk. Het belangrijkst is dat de kamer voor de jongere betaalbaar is. Een voorwaarde is daarom dat je huurprijs in ieder geval niet hoger is dan het bedrag dat wordt geadviseerd door de landelijke huurcommissie (www.huurcommissie.nl).

Een goede match

Kamers met Aandacht doet meer dan werven en bemiddelen van kamers; het draait namelijk om de goede match. Ga je een kamer verhuren aan een jongere, dan delen jullie misschien wel gemeenschappelijke woonruimte zoals een keuken of badkamer. Daarnaast heeft de jongere behoefte aan informele steun of een helpende hand. Goed contact is dan belangrijk. Daarom zorgt de coördinator voor een goede match en is er eerste een uitgebreide kennismaking.

Hulp bij contact en huisregels

In verband met de stabiliteit voor de jongere vragen wij van jou dat je de kamer voor minimaal een jaar verhuurt. Kamers met Aandacht zorgt voor een passend contract en helpt bij het opstellen van de huisregels. Daarnaast blijft de coördinator gedurende de hele huurperiode betrokken bij de verhuurder en de jongere. Zo staan jullie er nooit alleen voor!

Daarnaast hebben wij ook mogelijkheden om tijdelijk woonunits bij particulieren in tuinen te plaatsen.

Krijgen jongeren jouw aandacht?

Ben jij degene die een jongere een plek biedt waar hij/zij, met steun van een vertrouwde begeleider en een beetje aandacht van jou, verder zelfstandig kan worden? Meld je dan vandaag nog aan!

Heb je nog vragen; kijk dan bij Organisatie en Werkwijze bij ‘meest gestelde vragen’. Staat je vraag er niet tussen, vul dan het stel je vraag-formulier in of neem contact met ons op.

Aanmelden

Heb jij een kamer die je wil verhuren, meld je dan voor de online informatieavond.Een huisgenoot voor even,
een ervaring voor het leven

Heb jij thuis een kamer over? 
Volg je hart, vul je huis

Meer informatie