Maatje en Ambassadeur - Kamers met Aandacht Menu

Maatje en Ambassadeur

Dordtse helden kunnen maatje en ambassadeur worden voor jongeren die een Kamer met Aandacht zoeken in Dordrecht. Dit dient een dubbel doel: de jongere van Kamers met Aandacht voelt zich gesteund tijdens de zoektocht naar een kamer. En de Dordtse held draagt bij aan positieve beeldvorming over thuisloze jongeren en werving van verhuurders.

MAATJE – AMBASSADEUR

Kamers met Aandacht is een stichting, gevestigd in Utrecht.
Als maatje – ambassadeur werk je samen met de lokale coördinator in Dordrecht.

Taken:

 • Kennismaken met een specifieke jongere, die een Kamer met Aandacht zoekt. Op dit moment zoeken we een maatje-ambassadeur voor Maud, zie haar profiel op de website.
 • Bijdragen aan een positief imago van thuisloze jongeren, door namens Maud als woordvoerder mee te werken aan media-uitingen, zoals een interview met een weekblad of lokale radio/televisie.
 • Samen met Maud een persoonlijke oproep ‘kamer met aandacht gezocht’ maken en delen op social media (bijvoorbeeld een vlogje, fotodagboek van haar dagelijks leven of Tiktok).
 • Twee posters ophangen in een wachtkamer of op een informatiebord in de supermarkt, tien flyers uitdelen aan buren, vrienden en familie en twee magazines van Kamers met Aandacht uitdelen aan mensen waarvan je denkt dat ze ruimte over hebben in huis én hart.
 • Jouw eigen creatieve ideeën die bijdragen aan het doel van jouw functie als maatje-ambassadeur zijn welkom.

Wat neem jij mee:

 • Jij bent gemotiveerd om een gelijkwaardige band op te bouwen, op basis van gedeelde interesses.
 • Je bent creatief met sociale media.
 • Als je het leuk vindt, kun je een cursus (Machinale) Houtbewerking verzorgen. En/of oefenopdrachten geven aan deelnemers zonder ervaring, zodat ze bekend en vertrouwd raken met het gebruik van stationaire machines. Hiervoor kun je een financiële vergoeding ontvangen van het Ambachtshonk, die het Ambachtshonk in rekening brengt bij de betreffende deelnemers.

Wat bieden wij:

 • De Dordtse coördinator van Kamers met Aandacht is aanwezig bij de kennismaking. Ook bereid zij jou voor op medewerking aan media- uitingen zoals interviews.
 • Posters, flyers en magazines heeft Kamers met Aandacht beschikbaar.
 • Je kunt gebruik maken van de logo’s en afbeeldingen voor de content die je creëert voor social media. Voordat je iets publiceert, krijg je tips en advies van de communicatiemedewerker van Kamers met Aandacht.

Contact

Is dit iets voor jou, neem dan contact op. Dat kan via jouw contactpersoon bij Dordtse helden. Wil je eerst meer informatie, kijk dan op www.kamersmetaandacht.nl of bel de coördinator van Dordrecht, Mirjam van den Hoek, 06-10269808.

Een huisgenoot voor even,
een ervaring voor het leven

Heb jij thuis een kamer over? 
Volg je hart, vul je huis

Meer informatie