Menu

Media

En de winnaar is…..

Vol trots kunnen wij mededelen dat de Zorg en Welzijn Award 2021 is gewonnen door Bianca van der Neut, oprichtster en directeur van Kamers met Aandacht! Lees verder..


Laat de zon maar schijnen! Zonnepanelen voor eerste ‘Tiny House met Aandacht’ geschonken door OZIO! Lees verder..


Nominatie Zorg + Welzijn Award 2021

Bianca van der Neut van Kamers met Aandacht is genomineerd voor de Zorg en Welzijn Award 2021. Lees hier het prachtige artikel wat Zorg en Welzijn heeft geschreven en bekijk hier ons nominatie filmpje.


Kamers met Aandacht winnaar van de Hartenhuis Award 2021! We lopen naast onze schoenen van trots met het winnen van de Hartenhuis Award! Lees verder..


Kamers zonder Aandacht dankzij korte lijnen en goede samenwerking in Den Haag!

In de Gemeente Den Haag zijn ca. 450 jongeren dak of thuisloos. 5Huizen Vastgoedbeheer zag het persbericht van deGemeente en zag mogelijkheden voor een samenwerking met 16 kamers. Natuurlijk zijn we met hen in gesprek gegaan en zijn er via Kamers met Aandacht linkjes gelegd naar JIT Foyer, Huisvesting kwetsbare doelgroepen van de Gemeente en het ROC Mondriaan. De gemeente Den Haag heeft vanuit divers afdelingen (wonen, zorg, sociale zaken) het mogelijk gemaakt dat er snel gehandeld is en binnen een maand de eerste jongere hiervan gebruik konden maken.“We zijn blij met deze mogelijkheid die dankzij Kamers met Aandacht op ons pad kwam. We hopen dat er ook dit jaar mogelijkheden zich voordoen. Dankzij het actieprogramma Dak- en Thuisloze jongeren en de extra inspanningen voor deze doelgroep vanuit de afdeling Wonen, ontstaat er meer woonruimte. We vinden het belangrijk dat de particuliere verhuurders ook hun bijdrage leveren en Kamers met Aandacht is een mooie vorm hiervoor”, aldus Matthijs van Muijen, beleidsmedewerker Wonen, gemeente Den Haag. Begin december zijn de eerste jongeren daar gaan wonen. Door een project als Kamers met Aandacht kwamen er Kamers zonder Aandacht langs die niet passen binnen ons project maar wel direct tot een vermindering van het aantal dak- en thuisloze jongeren hebben geleid. Samenwerking en korte lijnen hebben hiervoor gezorgd. Wat een mooie bijvangst!


10 Wijken 10 Kamers actie in Utrecht

Een mooi artikel in de Oostkracht met KmA coördinator Sabine over de campagne 10 Wijken 10 Kamers in Utrecht. Lees verder..

Wilt u meedoen aan deze campagne? Meer informatie over 10 Wijken 10 Kamers vind u hierWat bezielt Bianca van der Neut?

Jolet Moolenaar maakt zogenaamde bezielingsinterviews. Wat bezielt mensen om te doen wat ze doen, hun droom na te jagen, zich in te zetten voor een groter goed, mensen te inspireren, of wat hun passie dan ook is waar ze zich met hart en ziel voor inzetten? Klik hier voor het interview met Bianca van der Neut over wat haar bezielt om voor jongeren die uit een jeugdinstelling komen een plekje te zoeken bij mensen thuis, om ze zo de begeleiding te bieden die ze nodig hebben om goed mee te komen in de maatschappij.Bekijk hier onze Facebookpagina