Nieuws & Media - Kamers met Aandacht Menu

Nieuws & Media

Leef! Magazine

Ronald (19) huurt een kamer bij Andrea in Noordwijkerhout. Na een paar moeilijke jaren, bouwt hij weer vol goede moed aan zijn toekomst. Letterlijk en figuurlijk, want Ronald werkt fulltime bij een aannemersbedrijf en klust in zijn vrije tijd graag aan zijn zeilboot. Lees hier verder.

Schenking Nationale Postcode loterij

Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij ontvangt Het Vergeten Kind een bijdrage van 450.000 euro om dakloze jongeren te helpen aan een woonruimte. En dat doen ze in samenwerking met Kamers met Aandacht. Lees hier verder.

3 artikelen in Mede magazine

In de lente editie 2024 staan 3 artikelen over Kamers met Aandacht. Het artikel ‘Tiny house, grote impact’ met coördinator Miranda van der Deijl, ‘Waar een wil is, is een woning’ met coördinator Mirjam van den Hoek en ‘Een eigen leven begint bij een veilig thuis’ met KmA jongere Charge. Klik hier om naar het magazine te gaan.

Schenking door McCoy

Een schenking aan Kamers met Aandacht door de steun van veel medewerkers van McCoy. Zij geloven in duurzaam ondernemen en wij geloven in duurzame oplossingen voor jongeren.
En dan heeft McCoy ook nog een zelfde kleur logo. Dit was ‘meant to be’. Dank jullie wel 🧡

Radar fragment: Obvion bank straft hospita voor goede daad

Kitty verhuurt een kamer aan een jonge vrouw. Als haar hypotheekverstrekker dit hoort, eist die meteen de hypotheek op. Bekijk hier het fragment.

‘Het gaat niet om woonruimte, maar om een vangnet’.

Oprichtster en bestuurder Bianca van der Neut staat met maar liefst 4 pagina’s in het weekblad Vriendin. In dit interview vertelt zij hoe haar motivatie om jongeren te helpen al op 16e ontstond. Lees hier het interview.

‘Zonder vangnet komen ze misschien op straat’

Lisa Freriks (39) uit Weesp is regiocoördinator bij Kamers met Aandacht in Gooi en Vechtstreek. Dat zij nu de functie vervult, is niet zomaar. Lisa heeft vroeger zelf met meerdere jongeren in zo’n huis samengewoond. Lees hier verder.

Leusdenaar Quy heeft een ‘Kamer met Aandacht’

Via ‘Kamers met Aandacht’ vond Quy een kamer in Amsterdam. De 21-jarige Leusdenaar zat hiervoor in een gezinshuis in Hoogland, omdat zijn ouders vanwege hun broze gezondheid hem niet de gewenste opvoeding konden geven. Lees hier verder.

Kamers van Aandacht start in Montferland!

Gemeente Montferland heeft zich onlangs aangesloten bij Kamers met Aandacht! De gemeente telt op dit moment tussen de twintig en dertig mensen die geen eigen dak boven het hoofd hebben. Lees hier verder.

Themabijeenkomst Trauma & Hechting

Onze verhuurders verhuren kamers aan jongeren uit instabiele thuissituaties, die vaak al veel tegenslag hebben gehad in hun kindertijd. Deze jongeren moeten veel meer uitdagingen verwerken dan hun leeftijdsgenoten en kunnen last hebben van onveilige hechtingsrelaties en tonen soms afwijkend gedrag op bepaalde situaties. Lees hier verder.

Stichting Kamers met Aandacht wint AandachtsAward 2023

Donderdag 9 november 2023 heeft Kamers met Aandacht met trots de AandachtsAward 2023 in ontvangst genomen, een erkenning van de uitzonderlijke bijdrage aan het ondersteunen van kwetsbare jongeren op weg naar zelfstandigheid. De AandachtsAward, uitgereikt door Stichting Luistergoud, is bedoeld om sociale initiatieven te belonen die de verbinding en het begrip tussen burgers in Rotterdam en omgeving versterken. Lees hier verder.

Gemeente Leusden start proefprojecten Kamers met Aandacht en Omklapconstructie

Leusder Krant, 15 september 2023. De gemeente Leusden start de komende twee jaar twee pilots om dak- en thuislozenproblematiek tegen te gaan en stelt hiervoor per jaar 19.200 euro beschikbaar uit de algemene reserve. De pilots heten Kamers met Aandacht en de Omklapconstructie. Lees hier verder.

‘Kamers met Aandacht’ heeft haar eerste match in Hillegom

Hillegom, 7 september 2023. Het project ‘Kamers met Aandacht’ heeft zijn eerste succesvolle match, een jongen zal binnenkort intrekken bij een deelnemende verhuurder in Hillegom. Dit project richt zich op het vinden van verhuurders in de Duin- en Bollenstreek die bereid zijn om jongeren tussen de 18 en 23 jaar een kamer met aandacht te bieden. Lees hier verder.

“Luisterend oor, geen zorgverlener”

RTV Utrecht, 8 augustus. Provincie Utrecht – Stichting Kamers met Aandacht is hard op zoek naar Utrechters die een jongere in huis willen nemen. 22 verhuurders zijn er nodig om alle jongeren een plekje te geven. En dat is belangrijk, vindt directeur van de stichting Bianca van der Neut. Lees hier verder.

“Als ik uit mijn werk kom maken Ann en ik altijd even een praatje”

De Maas en Waler, Druten 25 juli 2023. Seth (18) had veel problemen met zijn ouders en verliet vier maanden geleden het ouderlijk huis. ‘Ik zit nog in een coachingstraject van het wijkteam. Zij hebben me aan deze kamer geholpen’, vertelt hij. ‘Nu woon ik bij Ann in Nijmegen en dat bevalt prima.’ Lees hier verder.

Lars biedt jongeren uit jeugdzorg onderdak in tiny house in eigen tuin

AD, 13 juli 2023. Een enorme blikvanger op wielen, dat is het tiny house dat Lars Bremekamp sinds kort in zijn tuin in Kedichem heeft staan. Samen met zijn vrouw Sarina wil hij hier jongeren opvangen die uit de jeugdzorg komen. ,,We bieden geen zorg, maar aandacht geven kan iedereen.” Lees hier verder.

Feestelijke opening 1e Tuinkamer met Aandacht in Vijfheerenlanden

Op 29 juni jl. werd de 1e Tuinkamer met Aandacht feestelijk geopend door wethouders Kees Bel en Teus Meijdam. Het tiny house staat op een prachtige plek in Kedichem met weids uitzicht op weilanden en schaapjes. Lees hier verder.

Een fijne plek om samen op te krabbelen

Karin ving Finn op toen hij dat nodig had. een hartverwarmend verhaal over mensen die naar elkaar omkijken en samen opkrabbelen na een moeilijke tijd. Lees hier het artikel in Leidsche Rijn Magazine

Mariëlle was dakloos, Chantal nam haar in huis

Door ellende thuis was het voor Mariëlle (19) onmogelijk daar te blijven wonen. Ze werd dakloos, totdat Chantal en haar gezin haar in huis namen. Chantal hoopt anderen nu te stimuleren om ook een ruimte in huis te verhuren aan een jongere die niemand heeft om op terug te vallen. ,,Zo hard nodig.’’ Lees hier het artikel in het AD.

Larissa en haar hulphond Loeki vinden een fijne plek bij Ruth

Na vier turbulente jeugdzorgjaren staat Larissa midden in haar nieuwe kamer. Een ruimte op de bovenste etage van een huis aan de rand van Soest. In deze plaats groeide ze op én wilde ze graag (semi-zelfstandig) wonen. Lees hier verder.

Hasmat (19) kan altijd bij iemand aankloppen

Hasmat studeert verpleegkunde in Leiden en vond dankzij Kamers met een Aandacht een fijne plek bij een Leids echtpaar. Lees hier verder.

Chris staat er niet alleen voor

Chris huurt een kamer in Heumen bij Peter. Hij kan bij Peter aankloppen met vragen over financiën of koken en een keer in de week eten zij samen. Lees hier verder.

Verhuren met behoud van eigen privacy

Kamers met Aandacht heeft de mogelijkheid om kleine verbouwingskosten te vergoeden als dit het verhuren van een Kamer met Aandacht mogelijk maakt. Wil je bijvoorbeeld je keuken liever privé houden? Dan is het plaatsen van een kitchenette met wateraansluiting op de kamer mogelijk. Wij denken graag mee in kansen en ondersteunen verhuurders bij de praktische uitvoering. Lees hier verder. 

Strategie van de Kreeft in gesprek met Bianca

Bianca vertelt vol vuur en met een gezonde dosis humor over haar stichting Kamers met Aandacht. Over de groeipijnen van de organisatie, slim omgaan met een complex stakeholdersveld en haar eigen drijfveren. Lees hier verder.

Radio interview met coordinator Hannah

Pearl Mosk van radio Eemland 1 gaat in gesprek met coördinator Hannah van Nordennen over Kamers met Aandacht in Soest. Lees & Luister hier verder.

Zonder Sieb zou Marijn (20) op straat slapen

De 20-jarige Marijn uit Woerden dreigde afgelopen maanden plots dakloos te worden. En met hem vele jongeren die uitstromen uit jeugdzorg. Gelukkig voor hem was daar Kamers met Aandacht, dat woonruimte zoekt voor deze kwetsbare jongeren. ,,Dit geeft rust. Ik sta er niet meer alleen voor.” Lees hier verder

Levensverhaal tweeluik

In deze tweeluik lees je het levensverhaal van KmA coördinator Mirjam van den Hoek en verhuurder Marrie Steendam. En waarom zij Kamers met Aandacht in hun hart hebben gesloten.

In gesprek met verhuurder Martine en jongere Levi

Lees hier het interview in de regio krant De Gooi en Eemlander met verhuurder Martin en jongere Levi. “Als ik Levi hoor zeggen ‘ ik ga naar huis’ dan denk ik ‘Yes, hij voelt zich thuis’. Dat is echt om in te lijsten”. 

Wietske en Daphne bij NOS

NOS interview met verhuurders en jongere Kamers met Aandacht

Op donderdag 19 januari was Kamers met Aandacht te zien bij NOS. In dit interview vertellen verhuurders Wietske en Peter hoe het is om hun huis te delen met de 22-jarige Daphne. En geeft Daphne duidelijk aan wat een Kamer met Aandacht haar brengt.

Bekijk hier het fragment.

Bianca van der Neut

Blog Bianca voor Koepel Adviesraden Sociaal Domein

Voor de Koepel Adviesraden Sociaal Domein schreef directeur Bianca van der Neut een blog over waarom zij destijds met Kamers met Aandacht is gestart. Het weerzien met Naïma die na jarenlang jeugdhulpverlening nog steeds haar plek niet had gevonden was de druppel.

Lees hier verder.

Opening 1e Tuinkamer met Aandacht in Utrecht

Maarten van Ooijen staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, overhandigde de sleutel aan Daniël, de eerste bewoner van een Tuinkamer met Aandacht. Lees hier verder.

UW bouwt Tiny Houses voor KmA af

UW is gestart met het afbouwen van 5 Tiny Houses in opdracht van Kamers met Aandacht. In september zal het eerste ‘kleine huisje’ geplaatst worden in Utrecht. Lees hier verder.

Cheque ontvangen van Itris

Kamers met Aandacht heeft tijdens de jaarlijkse klantendag van ITRIS een cheque ontvangen t.w.v. 1000 euro. Wij gaan deze gebruiken voor een mooie wervingsactiviteit bij woningcorporaties.

Videoreportage Kamers met Aandacht in Groningen

In het voorjaar van 2022 is Kamers met Aandacht in de regio Groningen van start is gegaan. Bekijk hier de videoreportage waarin onze coördinator Ruth Admiraal in gesprek gaat met enthousiaste verhuurders Carlo en Sieneke.

Samenwerking met The Passion

Aftelkalender ‘ Geef thuis’

Hoe fijn is het om tegen iemand te zeggen: alles komt goed! Woorden van troost en hoop voor iemand die net zijn land is ontvlucht, geen dak boven zijn hoofd heeft of het gevoel heeft dat niemand in hem of haar gelooft. Lees hier verder

podcast kamers met aandacht

Afgelopen periode heeft bureau XpertiseZorg in opdracht van het ministerie van VWS onderzoek gedaan naar de maatschappelijke meerwaarde van initiatieven als Kamers met Aandacht. Hieruit bleek dat gemeenten die een euro investeren, minimaal 1,5 euro besparen. Daar komt nog boven op de meerwaarde die Kamers met Aandacht heeft voor de verhuurders. Het verhoogt niet alleen hun inkomsten maar ook hun kwaliteit van leven. Lees hier het hele rapport

De Preventie Alliantie, bestaande uit een breed scale van experts op het terrein van dak- en thuisloosheid, ondersteunt gemeenten bij het ontwikkelen en uitvoeren van hun gemeentelijk preventiebeleid rondom dak – en thuisloosheid.

Lees hier hun publicatie, waarin ook Kamers met Aandacht wordt genoemd.

TV-reportage EenVandaag:

Piet en Sabine geven in eigen huis jonge mensen met een valse start een veilig plek.

klik hier

Studenten gezocht

Kamers met Aandacht is samen met DUWO op zoek naar studenten, wonend in Amsterdam en Den Haag, die een medebewoner in hun studentencomplex wat informele steun willen bieden. Lees verder…

Samenwerking met Hospi Housing

Hospi Housing is ontstaan vanuit noodzaak met een sociale gedachte. Door de woningnood is het voor veel studenten moeilijk om een kamer te vinden. Tegelijkertijd neemt eenzaamheid toe en is er een groeiende groep mensen met een kamer over in huis, die graag een student helpen. Lees verder..

En de winnaar is…..

Vol trots kunnen wij mededelen dat de Zorg en Welzijn Award 2021 is gewonnen door Bianca van der Neut, oprichtster en directeur van Kamers met Aandacht! Lees verder..


Laat de zon maar schijnen! Zonnepanelen voor eerste ‘Tiny House met Aandacht’ geschonken door OZIO! Lees verder..


Koninklijk bezoek!

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagmiddag 11 maart een digitaal werkbezoek gebracht aan Kamers met Aandacht en sprak met medewerkers van Kamers met Aandacht over het vergemakkelijken van de weg naar zelfstandigheid voor kwetsbare jongeren. Lees verder..

Nominatie Zorg + Welzijn Award 2021

Bianca van der Neut van Kamers met Aandacht is genomineerd voor de Zorg en Welzijn Award 2021. Lees hier het prachtige artikel wat Zorg en Welzijn heeft geschreven en bekijk hier ons nominatie filmpje.


Kamers met Aandacht winnaar van de Hartenhuis Award 2021! We lopen naast onze schoenen van trots met het winnen van de Hartenhuis Award! Lees verder..


Kamers zonder aandacht, dankzij korte lijnen en goede samenwerking in Den Haag!

In de Gemeente Den Haag zijn ca. 450 jongeren dak of thuisloos. 5Huizen Vastgoedbeheer zag het persbericht van deGemeente en zag mogelijkheden voor een samenwerking met 16 kamers. Lees verder..


10 Wijken 10 Kamers actie in Utrecht

Een mooi artikel in de Oostkracht met KmA coördinator Sabine over de campagne 10 Wijken 10 Kamers in Utrecht. Lees verder..

Wilt u meedoen aan deze campagne? Meer informatie over 10 Wijken 10 Kamers vind u hierWat bezielt Bianca van der Neut?

Jolet Moolenaar maakt zogenaamde bezielingsinterviews. Wat bezielt mensen om te doen wat ze doen, hun droom na te jagen, zich in te zetten voor een groter goed, mensen te inspireren, of wat hun passie dan ook is waar ze zich met hart en ziel voor inzetten? Klik hier voor het interview met Bianca van der Neut over wat haar bezielt om voor jongeren die uit een jeugdinstelling komen een plekje te zoeken bij mensen thuis, om ze zo de begeleiding te bieden die ze nodig hebben om goed mee te komen in de maatschappij.Bekijk hier onze Facebookpagina


Een huisgenoot voor even,
een ervaring voor het leven

Heb jij thuis een kamer over? 
Volg je hart, vul je huis

Meer informatie