Nieuws & Media - Kamers met Aandacht Menu

Nieuws & Media

UW bouwt Tiny Houses voor KmA af

UW is gestart met het afbouwen van 5 Tiny Houses in opdracht van Kamers met Aandacht. In september zal het eerste ‘kleine huisje’ geplaatst worden in Utrecht. Lees hier verder.

Cheque ontvangen van Itris

Kamers met Aandacht heeft tijdens de jaarlijkse klantendag van ITRIS een cheque ontvangen t.w.v. 1000 euro. Wij gaan deze gebruiken voor een mooie wervingsactiviteit bij woningcorporaties.

Videoreportage Kamers met Aandacht in Groningen

In het voorjaar van 2022 is Kamers met Aandacht in de regio Groningen van start is gegaan. Bekijk hier de videoreportage waarin onze coördinator Ruth Admiraal in gesprek gaat met enthousiaste verhuurders Carlo en Sieneke.

Samenwerking met The Passion

Aftelkalender ‘ Geef thuis’

Hoe fijn is het om tegen iemand te zeggen: alles komt goed! Woorden van troost en hoop voor iemand die net zijn land is ontvlucht, geen dak boven zijn hoofd heeft of het gevoel heeft dat niemand in hem of haar gelooft. Lees hier verder

podcast kamers met aandacht

Maatschappelijke Kosten-Baten Analyse

Afgelopen periode heeft bureau XpertiseZorg in opdracht van het ministerie van VWS onderzoek gedaan naar de maatschappelijke meerwaarde van initiatieven als Kamers met Aandacht. Hieruit bleek dat gemeenten die een euro investeren, minimaal 1,5 euro besparen. Daar komt nog boven op de meerwaarde die Kamers met Aandacht heeft voor de verhuurders. Het verhoogt niet alleen hun inkomsten maar ook hun kwaliteit van leven. Lees hier het hele rapport

De Preventie Alliantie, bestaande uit een breed scale van experts op het terrein van dak- en thuisloosheid, ondersteunt gemeenten bij het ontwikkelen en uitvoeren van hun gemeentelijk preventiebeleid rondom dak – en thuisloosheid.

Lees hier hun publicatie, waarin ook Kamers met Aandacht wordt genoemd.

TV-reportage EenVandaag:

Piet en Sabine geven in eigen huis jonge mensen met een valse start een veilig plek.

klik hier

Studenten gezocht

Kamers met Aandacht is samen met DUWO op zoek naar studenten, wonend in Amsterdam en Den Haag, die een medebewoner in hun studentencomplex wat informele steun willen bieden. Lees verder…

Samenwerking met Hospi Housing

Hospi Housing is ontstaan vanuit noodzaak met een sociale gedachte. Door de woningnood is het voor veel studenten moeilijk om een kamer te vinden. Tegelijkertijd neemt eenzaamheid toe en is er een groeiende groep mensen met een kamer over in huis, die graag een student helpen. Lees verder..

En de winnaar is…..

Vol trots kunnen wij mededelen dat de Zorg en Welzijn Award 2021 is gewonnen door Bianca van der Neut, oprichtster en directeur van Kamers met Aandacht! Lees verder..


Laat de zon maar schijnen! Zonnepanelen voor eerste ‘Tiny House met Aandacht’ geschonken door OZIO! Lees verder..


Koninklijk bezoek!

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagmiddag 11 maart een digitaal werkbezoek gebracht aan Kamers met Aandacht en sprak met medewerkers van Kamers met Aandacht over het vergemakkelijken van de weg naar zelfstandigheid voor kwetsbare jongeren. Lees verder..

Nominatie Zorg + Welzijn Award 2021

Bianca van der Neut van Kamers met Aandacht is genomineerd voor de Zorg en Welzijn Award 2021. Lees hier het prachtige artikel wat Zorg en Welzijn heeft geschreven en bekijk hier ons nominatie filmpje.


Kamers met Aandacht winnaar van de Hartenhuis Award 2021! We lopen naast onze schoenen van trots met het winnen van de Hartenhuis Award! Lees verder..


Kamers zonder aandacht, dankzij korte lijnen en goede samenwerking in Den Haag!

In de Gemeente Den Haag zijn ca. 450 jongeren dak of thuisloos. 5Huizen Vastgoedbeheer zag het persbericht van deGemeente en zag mogelijkheden voor een samenwerking met 16 kamers. Lees verder..


10 Wijken 10 Kamers actie in Utrecht

Een mooi artikel in de Oostkracht met KmA coördinator Sabine over de campagne 10 Wijken 10 Kamers in Utrecht. Lees verder..

Wilt u meedoen aan deze campagne? Meer informatie over 10 Wijken 10 Kamers vind u hierWat bezielt Bianca van der Neut?

Jolet Moolenaar maakt zogenaamde bezielingsinterviews. Wat bezielt mensen om te doen wat ze doen, hun droom na te jagen, zich in te zetten voor een groter goed, mensen te inspireren, of wat hun passie dan ook is waar ze zich met hart en ziel voor inzetten? Klik hier voor het interview met Bianca van der Neut over wat haar bezielt om voor jongeren die uit een jeugdinstelling komen een plekje te zoeken bij mensen thuis, om ze zo de begeleiding te bieden die ze nodig hebben om goed mee te komen in de maatschappij.Bekijk hier onze Facebookpagina