Tuinkamer met Aandacht - Kamers met Aandacht Menu

Tuinkamer met Aandacht

Tien jaar geleden had nog bijna niemand gehoord van tiny houses en nu zie je ze in woonbladen, tv-programma’s en op Pinterest. Een mini huisje voorzien van alle gemakken. Onze jongeren zien zichzelf wel wonen in zo’n tiny house! Het liefst bij iemand in de tuin zodat er altijd iemand in de buurt is waar ze op terug kunnen vallen.

Daarom zijn wij in 2021 begonnen met een nieuw project ‘Tuinkamers met Aandacht’. We starten met de aanschaf en afbouw van 5 tiny houses voor jongeren die uitstromen uit de jeugdzorg.

Financiering

Kamers met Aandacht heeft 5 tiny houses kunnen kopen dankzij de financiering van KansfondsStichting Doen en FNO. De financiering voor het laten afbouwen van de eerste Tuinkamer met Aandacht is ook mogelijk gemaakt door fondsen. Dit doen we samen met het WHAM fonds, Elise MathildeJanivo StichtingStichting het R.C. het Maagdenhuis en een bijdrage van gemeente Vijfheerenlanden. De woonunit wordt duurzaam gebouwd, geplaatst en onderhouden. Dit gaat in samenwerking met het UW. Zo zorgen we samen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dankzij bemiddeling van het UW zijn er extra sponsors gevonden:

Samenwerking met gemeenten

Doel is om in het najaar van 2022 de eerste 5 huisjes te kunnen plaatsen bij kamerverhuurders in Utrecht en Vijfheerenlanden. Inmiddels hebben we van de gemeente Utrecht en gemeente Vijfheerenlanden toestemming gekregen om huisjes te plaatsen bij particulieren in de tuin. In deze gemeente gaan we op zoek naar Tuinen met Aandacht.

Vergoeding verhuurders

Huiseigenaren bij wie wij de woonunit plaatsen ontvangen een kleine vergoeding voor hun ruimte en aandacht. Daarnaast ontvangen zij een vergoeding voor water en elektra. De rest van de betaalde huursom wordt gereserveerd voor het afbetalen, onderhoud en (ver)plaatsen van de woonunit. Net als bij iedere kamer met aandacht biedt de verhuurder informele steun aan de jongeren. Wil je meer weten over onze werkwijze en wat de jongeren aan aandacht nodig hebben? Kijk dan op onze pagina met informatie voor verhuurders.

Heeft u interesse in het plaatsen van een Tuinkamer met Aandacht in uw tuin? Laat het ons weten via info@kamersmetaandacht.nl

foto Nadine van den Berg