Een bevlogen regiocoördinator die thuiskomst mogelijk maakt - Kamers met Aandacht Menu

Een bevlogen regiocoördinator die thuiskomst mogelijk maakt

Wilma is begin 2023 gestart bij Kamers met Aandacht in de rol van coördinator voor de regio Nijmegen. Met haar passie en toewijding zet Wilma zich in om jongeren te helpen bij het vinden van een thuis en het creëren van een betere toekomst. 

Jongeren en Huisvesting

Voor Wilma is het thema jongeren en huisvesting geen onbekend terrein. Gedurende haar hele carrière heeft ze zich ingezet voor deze onderwerpen. Zo heeft ze ‘Meidenwerk’ opgezet, een programma gericht op jonge meiden tussen de 10 en 12 jaar. Daarnaast was ze betrokken bij het oprichten van een Mbo-school voor jongeren die uitvallen in het reguliere onderwijs. Wilma heeft zelfs een eigen theatershow opgezet met improvisatietheater. 

Door al deze ervaringen is Wilma zich bewust geworden van de essentiële rol van een ’thuis’ in het leven van jongeren. “Een thuis is waar je je veilig voelt. Als je een thuis hebt durf je ook weer te dromen. Dat gun ik iedere jongere en daar begint het ook bij. Want als jij ’s avonds met je plastic tasje rondloopt in de hoop dat je bij iemand op de bank mag slapen, kun je niets opbouwen. Dan blijf je hangen in korte-termijnkeuzes”

Niet te stoppen passie

Als regiocoördinator kan Wilma haar passie voor jongerenwerk volledig benutten. Het is haar roeping in het leven en ze voelt zich sterk verbonden met deze doelgroep. Van jongs af aan wilde ze altijd iedereen betrekken en zorgen voor een gevoel van samenhorigheid. Dit streven heeft haar nooit losgelaten en blijft haar drijven in haar werk voor Kamers met Aandacht.

Verbinden en matchen

Wilma woont met haar man en twee jonge kinderen in Nijmegen. Haar voornaamste taak als coördinator bij kamers met Aandacht is het verbinden van particuliere verhuurders in de regio Nijmegen (waaronder Druten, Beuningen en Heumen) met jongeren die uit de jeugdzorg komen. Onlangs had Wilma een ontmoeting met een verhuurder die een prachtige kamer in een huis aan het water beschikbaar had, alleen wel een eind van de ‘grote stad’ in een dorp waar weinig te doen is. Hoewel ze zich afvroeg welke jongere daar zou willen wonen, ontmoette ze diezelfde week een jongere die juist op zoek was naar een rustige omgeving in het groen. Zijn ogen begonnen te stralen toen Wilma het huis aan het water voorstelde. Het was meteen duidelijk: dit was een perfecte match. Een week later ontving Wilma een bericht van de verhuurder: Wat is dit leuk! Bedankt. “Nou dan is mijn dag weer helemaal goed” vertelt Wilma.

Wil je meer weten over ons werk en hoe we jongeren ondersteunen bij het vinden van een thuis? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op social media. Samen kunnen we een verschil maken voor jongeren die een veilige plek nodig hebben om te groeien en te bloeien. 

 

Wilma Geurtzen, coordinator Matching en Werving wilma@kamersmetaandacht.nl