Een kamer verhuren met behoud van eigen privacy - Kamers met Aandacht Menu

Een kamer verhuren met behoud van eigen privacy

Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Heb je koop- of huurwoning? Werk je, heb je een uitkering of ben je gepensioneerd? Ook jij kunt verhuurder worden. Of het nu een extra slaapkamer met gedeelde voorzieningen of een zolderkamer met eigen keukenblokje is. Wij kunnen zelfs een tiny house in je tuin plaatsen en aansluiten! 

Afspraken over het gebruik van gemeenschappelijke ruimten

Sommige van onze verhuurders vinden het prima als de jongere de gedeelde ruimtes gebruikt, terwijl anderen dat liever niet doen. Kamers met Aandacht heeft dankzij het Elize Mathilde Fonds de mogelijkheid om kleine verbouwingskosten te vergoeden als dit het verhuren van een Kamer met Aandacht mogelijk maakt. Wil je bijvoorbeeld je keuken liever privé houden? Dan is het plaatsen van een kitchenette met wateraansluiting op de kamer mogelijk. Ook het plaatsen van een douchecabine behoort tot de mogelijkheden. Wij denken graag mee in kansen en ondersteunen verhuurders bij de praktische uitvoering.  

Maak kennis met de huurders

Het gaat om jongvolwassenen (18-23 jaar) die met hun toekomst bezig zijn maar geen sociaal netwerk hebben. Wil je ze leren kennen? Op onze website vind je enkele profielen van zoekende jongeren. De jongere betaalt zelf de (sociale) huur, studeert, loopt stage en/of werkt en wordt de eerste zes maanden begeleidt vanuit een zorgaanbieder. Als verhuurder word je begeleid door een coördinator. We zijn bij noodsituaties 24/7 bereikbaar voor verhuurders. 

Jongeren die een kamer zoeken 

Er wachten 84 jongeren op een kamer in de 63 gemeenten waar Kamers met Aandacht een contract heeft met de gemeente.  

Online informatiebijeenkomst 

Op 6 en 27 juni zijn er twee korte online informatiebijeenkomsten over Kamers met Aandacht. Heb je interesse? Meld je dan hier aan. Heb je een kamer vrij en overweeg je die te verhuren? Neem dan contact met ons op via 06-11 13 46 85.

Over ons 

Kamers met Aandacht zoekt mensen die een kamer willen verhuren aan een jongere tussen de 18-23 jaar, die graag op eigen benen willen staan, maar nog een tussenstap kunnen gebruiken naar gehele zelfstandigheid.